Markus Ojanperä

– Art & Design Director/grafisk designer på den digitala byrån Celebration, där jag även är en av delägarna. Jag skapar strategisk visuell kommunikation med hjärta, kunskap och nyfikenhet. Jag jobbar med både mindre projekt/startups och globala koncerner. Både B2B och B2C. Min drivkraft är inte storleken på uppdragsgivaren eller hur välkänt varumärket är, utan istället är det utmaningen och den nytta som jag kan skapa för min kund och deras kunder.

Efter snart 20 år i branschen på olika webb-/kommunikationsbyråer och som frilansare har jag fått testa det mesta. Allt från att formge fröpåsar, pussel och väderkarta för TV4 Mälardalen till att ta fram digitala koncept och kampanjer för globala koncerner. Där emellan ryms bland annat film- och fotouppdrag, 3D-animeringar, katalogproduktioner och självklart en hel del webbprojekt. Det är den digitala världen, och möjligheterna i den, som mitt hjärta alltid har klappat lite extra för. Och vilken resa det har varit under dessa år. Med det sagt så vill jag nämna att jag gärna även hungrigt kastar mig över analoga grejer, eftersom det är något väldigt tillfredsställande med en slutprodukt som är taktil. När ska den digitala världen bli taktil? 

Är du nyfiken på att veta mer? Skicka ett mail till hej@rabotnik.se eller ring 0708 254 130.
Portfolio hittar du här

Markus OjanperäMarkus Ojanperä

CV

2005-
Celebration
Art/Creative/Design Director, grafisk designer, partner
Kunder: DeLaval, Envac, Exotic Snacks, Industriarbetsgivarna, Hagaköket, Hunkydory, Roswi, Sourz, Skogsindustrierna, Sourcecom, Tibrokök

2005
Boman Communication
Digital Art Director
Kunder: Porsche, Röhnisch

2001-2004
Interactive Performance
Digital Art Director
Kunder: Envac, Maxxium, Min Stora Dag, OptiMail, StayInPlace

2000-2001
Robotnik (frilans)

Webbdesigner
Kunder: Min Stora Dag, Pepsi, Stockholms Stad

2000
Pir New Media/Cybercom
Webbdesigner
Kunder: Indiska, Marabou, Pfizer

1999-2000
UVS Media
Webbdesigner
Kunder: ABB, Fortifikationsverket, Mitsubishi

1998-1999
RTG AB
Webbdesigner
Kunder: ABB, Posten, TV4 Mälardalen